Uutiskirje 2/2023

Talvi on täällä! Vaikka vesille ei nyt hetkeen päästä, ei seuran toiminta täysin onneksi hiljene. Hallitus suunnittelee parhaillaan jo ensi vuotta ja marraskuulle on tiedossa yhteistä toimintaa syyskokouksen ja kauden päätösjuhlan merkeissä. Toivottavasti näemme siellä!

Nyt on hyvä hetki muistella mennyttä kesää. Tässä uutiskirjeessä on ajankohtaisten asioiden lisäksi purjehduskoulun rehtorin terveiset sekä katsaus seuramme tuoreimman hankinnan, J70- veneen ensimmäiseen kauteen.Kutsu kauden päätösjuhlaan

Kauden päätösjuhlaa vietämme lauantaina 18.11.2023 alkaen klo 17:00 Johteenpookissa.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 11.11. ostamalla illalliskortti seuran verkkokaupasta

Tervetuloa!


Kutsu syyskokoukseen

Seuran syyskokous pidetään torstaina 23.11.2023 klo 18:00 Johteenpookissa.

Tervetuloa!

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset asiat.

Muistathan, että jäsenmaksun maksaminen oikeuttaa sinut osallistumaan vuosikokoukseen. Mikäli jäsenmaksusi on tältä vuodelta vielä maksamatta, otatahan yhteyttä seuran taloudenhoitajaan: om.taloudenhoitaja@gmail.com


Telakkasäätiön terveiset

Seuran jäseniä muistutetaan, että kaikki mastokatoksessa olevat mastot tulee merkitä näkyvästi veneen ja omistajan nimellä sekä puhelinnumerolla!

GB Square Placeholder

STO:n junioritoiminnan tukeminen

Sinulla on mahdollisuus tukea STO:n juniorityötä ostamalla Ullmaxin tuotteita. Tuotevalikoimasta löytyy tyylikkäitä vaatteita aktiivisille perheille. Nyt on hyvä hetki hankkia merinovillaista täytettä pukinkonttiin. Tuotevalikoima löytyy Ullmaxin verkkokaupasta


Purjehduskoulun terveiset

Purjehtijakurssi 2023 pidettiin touko-kesäkuussa poikkeuksellisesti kahdessa osassa. Tähän oli syynä kurssin ajalle sattuneet kilpailujärjestelyt, jotka työllistivät useita opettajiamme. Suorituskirja jaettiin kurssin jälkeen 24 oppilaalle, ja kurssin aikana seuramme sai useita uusia jäseniä. Ilahduttavan moni kurssin käynyt viihtyi aktiivisesti merellä, ja jokunen uusi vene ilmestyi kesän mittaan laitureihin. Tällä kurssilla myös neljä loppuvuodesta 2023 koulutettua uutta purjehduksen ohjaajaa pääsi tositoimiin, ja tulos oli luettavissa paitsi kurssilaisten iloisilta kasvoilta ja puheista, myös heiltä saamassamme positiivisessa kirjallisessa palautteessa. Tänäkin vuonna purjehtijakurssi toteutui kaikkiaan kymmenen asialleen omistautuneen merenkävijän voimin. Kiitos teille jokaiselle ajastanne ja panoksestanne uusien purjehtijoiden ja seuramme hyväksi!

Purjehtijakurssin tavoitteena on ohjata oppilas uuden harrastuksen alkuun ja lähtökohtaisesti opettaa toimimaan veneessä miehistön jäsenenä. Kurssin kesto on kuitenkin varsin rajallinen: merellä vietetään yhteensä 24 tuntia. Tämän huomioiden oli hienoa nähdä, kuinka moni kippari toivotti kesän mittaan tervetulleiksi miehistöönsä uusia, tuoreita merenkävijöitä ja sellaiseksi suunnittelevia. Se voi olla kipparilta pieni teko, mutta tuoreiden purjehtijoiden kannalta äärimmäisen tärkeä. Näin paitsi levitämme purjehduksen ilosanomaa, tarjoten uusille harrastajille tärkeitä purjehduskokemuksia, myös jaamme kokeneempien merenkävijöiden hiljaista tietotaitoa. Viime kädessä määritämme koko seuramme tulevaisuutta: Sillä, miten vastaanotamme joukkoomme uudet harrastajat, määrittelemme, mitä on olla Oulun Merenkävijä, ja miksi olemme Perämeren hauskin purjehdusseura.

Riku Peltokorpi, OM:n purjehduskoulun rehtoriSTO:n Sailing Centerin ensimmäisen kauden kuulumiset

Sailing Team Oulun Sailing Centerin perustamisen myötä ovat uudet tuulet puhaltaneet Ouluun. Oululainen purjehduskulttuuri on tehnyt loikan seuraavalle tasolle, kun ensimmäinen J70 -vene saatiin Ouluun. Mennyt kausi on ollut hyvin antoisa sekä vauhdikas koko Sailing Centerin toiminnalle.

Mukana on ollut 13 kausikortin maksanutta henkilöä ja lisäksi muutamia yksittäisiä kokeilijoita. Kausi alkoi toukokuussa J70-veneen veteen laskemisen myötä ja jatkui lokakuuhun asti. Viikkotreenit alkoivat pyöriä aktiivisesti toukokuusta lähtien kahdesti viikossa maanantaisin ja keskiviikkoisin. Kirjanpidon mukaan J70-veneellä on tänä vuonna käyty purjehtimassa yli 50 kertaa kilpailut mukaan lukien. Viikkotreenien teema on saattanut vaihdella käännöksien harjoittelusta purjeiden oikeaoppiseen trimmaamiseen ja veneessä toimimiseen eri olosuhteissa.

Toiminnan yksi iso osa on myös kilpaileminen. Kauden aikana purjehdittuja kilpailuja ovat olleet Lahden J70 SM-kisat, koko Suomen J70 rankingsarja, purjehdusliigan semifinaali Maarianhaminassa, joukkuekilpailu Helsingissä sekä Youth Sailing Champion League finaali Kiel’ssä. Lisäksi on purjehdittu kolme paikallista kilpailua.

Kaikkien purjehtijoiden kehittyminen ja suoritusvarmuus on ollut selkeästi nähtävissä. Vesitunnit veneellä ovat tehneet tehtävänsä ja taitojen kehitys on ollut lineaarista. Lisäoppia on haettu niin Helsingistä Staffan Lindbergin klinikalta, kuin myös sääntöoppia Mats Björklundilta päiväkurssilta Oulussa. Kehitys on myös havaittavissa kisatuloksista. Purjehdusliigan semifinaalissa kisatiimi sijoittui 14/16 ja Youth Sailing Champion finaalissa 12/20 ja kauden viimeisissä kisoissa Helsingissä 5/21, joka oli kauden paras suoritus.

Vaikka kausi on nyt ohi purjehduksen osalta, jatkuu toiminnan kehittäminen ja ideointi läpi talven. Etenkin varainhankinnan ja sponsorihakemuksien suhteen on aktivoiduttu ja muutamia paikallisia yrityksiä lähestytty. Tavoitteena olisi saada toinen J70-vene toimintaan mukaan ensi kaudeksi. Toisen veneen lisäksi tavoitteena on saada lisää uusia innokkaita purjehtijoita toimintaan mukaan ja kasvatettua STO Sailing Centerin toimintaa.

Roope Lindvall, J70 Team Oulu
Kirjoitettu

luokassa

, , ,

Kirjoittanut

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *