Jäsenedut ja -palvelut

Oulun Merenkävijät ry:n jäsenillä on seuraavanlaisia jäsenetuja ja -palveluita:

Laituri- ja/tai telakointipaikka

Mahdollisuus laituripaikkaan ja talvi-/kesäsäilytykseen Oulun Hietasaaressa OPS ja OM:n Telakkasäätiön hallinnoimalla telakka-alueella tai satamassa. Telakkasäätiön kautta on mahdollista telakoida vene joko halliin tai aidatulle telakka-alueelle. Huom: Sekä jäsenen että veneen tulee olla OM:n rekisterissä ennen laituri- ja telakointipaikan anomista. Veneen nosto- ja lasku kerran kaudessa kuuluvat telakointipaikan hintaan. Veneen tulee olla sekä katsastettu että vakuutettu.
Hietasaaren satamassa on veneen ja maston nosto- ja laskumahdollisuus omalla nosturilla (yli 8 tn veneet nostetaan sovitusti autonosturilla), pesupaikat, sekä sähköistetyt ja makean veden pisteillä varustetut laiturit.

Seuran maja

OM:n maja Iin Röytässä on täysi-ikäisten jäsenten venekuntineen vapaassa käytössä.
Saaressa on seitsemän eri veneilyseuran majaa. Saari ja satama ovat Metsähallituksen omistuksessa. Veneilyseurat keskustelevat ja kehittävät toiminnan edellytyksiä Metsähallituksen kanssa Iin Röytän toimijat ryn kautta.
Seuran perälipulla varustetut veneet ei maksa erikseen sähkön käytöstä Röytässä, vaan se on liitetty jäsenmaksuun.

Majan omaehtoinen käyttö edellyttää avaimen hankkimista ja majan sääntöihin tutustumista.
Avaimen voi lunastaa seuran täysi-ikäinen jäsen majaisännältä / tai POOKIoskilta panttimaksua vastaan (maksetaan Holviin). Kuvia majasta löytyy mm. valokuvagalleriastamme.

Hyviin merimiestapoihin kuuluu veneen kunnosta huolehtiminen.

Seuran jäsenten veneet katsastetaan vuosittan.
Runkokatsastus tehdään aina uudelle veneelle ja viiden vuoden välein kaikille jäsenten veneille.
Katsastukset tehdään kesäkuussa tiistaisin ja torstaisin.
Katsastukset järjestää katsastuspäällikkö yhdessä katsastajien kanssa. Lue lisää katsastuksesta SPV:n kotisivulta.

Vuosi- ja junioirijäsenet kuuluvat myös Suomen Purjehdus- ja veneily ryhyn. SPV:n merkittävimpiä jäsenetuja ovat mm tapaturmavakuutus, joka on voimassa veneilytoiminnassa, johon luetaan veneilyn lisäksi veneen syys- ja kevätkunnostus sekä -korjaus maissa.
Katso lisää tästä linkistä

Näiden turvallista veneilyä edistävien etujen lisäksi on mahdollista osallistua monimuotoiseen toimintaan:

 • Junioritoimintaa järjestetään Oulussa yhteistyössä muiden paikallisten seurojen kanssa Sailing Team Oulu -konseptilla. STO:ssa toimivat Oulun Merenkävijöiden lisäksi Oulun Purjehdusseura, Haukiputaan Pursiseura ja Oulun työväenpursiseura. STO järjestää junioripurjehdusohjausta ja -valmennusta Nuori Suomi sinettiseura- statuksella. Lisätietoja junioripäälliköltä ja STO:n kotisivulta.
 • Oulun edustan merialueella järjestetään purjehduskilpailuja yhdessä alueen muiden seurojen kanssa. Jäseniä aktivoidaan purjehdusurheiluun leikkimielisellä tiistaipurjehduksella, jossa kunkin veneen lähtöaika riippuu veneen LYS-kertoimesta. Kilpailutoimintaan pääsee mukaan ilman venettäkin. Kilpailevissa veneissä on aina gastipula ja myös kilpailulautakunta tarvitsee mukaan lisää käsiä ja silmiä. Lisätietoja kilpailupäälliköltä (ja kilpailukalenterista).
 • Seura kouluttaa jäsenistöään tarpeen mukaan. Toimihenkilöille tarjotaan siis tarvittava koulutus ja tarvikkeet. Jos haluat ryhtyä esim. katsastusmieheksi, kilpailunjärjestäjäksi, purjehduksen ohjaajaksi tms.,  niin ota yhteyttä hallitukseen. Kaikille veneilijöille avoimia teemailtoja järjestetään kevättalvella.
 • Isompien kilpailutapahtumien yhteydessä järjestetään mahdollisuus jälkipeliin. Mukavimpia ovat Toppilan meripäivät (Toppila ocean race), Oulun Regatta,
  Elojuhlat ja Valojuhlat (Röytässä Räntä-race:n jälkeen).
  Vuosittain järjestetään jäsenistölle tyypillisesti ainakin pikkujoulut sekä lipunlaskuillallinen.
 • Seuratoiminnassa on tilaa monenlaisille taidoille. Röytän majalla tarvitaan käden taitoja. Hallitus ja jaokset ottavat mielellään joukkoonsa uusia toimijoita.
  Webbisivuille sekä Facebookin sivuille tarvitaan vaihtuvaa sisältöä; juttuja ja kuvia (ole yhteydessä hallitukseen – jos olet kiinnostunut).

Uutiskirjeet

Sähköiset uutiskirjeet ajankohtaisista asioista ja tapahtumista ympäri vuoden.
Uutiskirjeiden vastaanotto edellyttää ajantasaista sähköpostiosoitetta jäsenrekisterissä.

Venekalusto

Mahdollisuus käyttää seuran kouluvene Omppua sekä seuran kevytvenekalustoa purjehduskoulutukseen ja -harjoitteluun.

Purjehduskoulu

OM:n jäsen saa alennuksen osallistuessaan (keväällä järjestettävälle) purjehtijakurssille.
Alennuksen suuruus päätetään kevättalvella.

SPV:n etuja jäsenille.

Erilaisia veneilyyn liittyviä kursseja tästä linkistä